Промяна в управлението и разширяване на Борда на директорите: Зайдел наследява Виндхолц

Свен Зайдел, понастоящем член на Изпълнителния съвет на Otto Group, Хамбург и отговорен за многоканалната търговия на дребно, ще наследи Оливър Виндхолц, понастоящем изпълнителен директор на групата ФЬОНИКС, като председател на Борда на директорите от 1 ноември 2019 г. Г-н Виндхолц ще напусне групата ФЬОНИКС, както следва от 30 септември 2019 г.

Преди да се присъедини към Otto Group, г-н Зайдел е бил изпълнителен директор на Lidl от 2014 г. до 2017 г., където играе решаваща роля за стимулиране на глобалния растеж, вертикалната диверсификация и дигиталната трансформация на компанията.

„В лицето на Свен Зайдел имаме изключително компетентен наследник, който може да разчита на богат опит в търговията на дребно. Очакваме с нетърпение да работим с него“, заяви д-р Бернд Шайфеле, председател на Надзорния съвет на групата ФЬОНИКС.

Маркус Фрайтаг ще се присъедини към Борда на директорите на групата ФЬОНИКС на 1 ноември 2019 г. Той ще отговаря за новосъздадения отдел Продажби и маркетинг на фармацевтична търговия на едро/аптечни решения. Г-н Фрайтаг се присъединява към ФЬОНИКС през 2007 г. и е управляващ директор на ФЬОНИКС Германия от 2017 г., където отговаря за продажбите.

Франк Гросе-Натроп, член на Борда на директорите на групата ФЬОНИКС от 1 февруари 2014 г. и отговорен за операциите и логистиката в цяла Европа, ще се пенсионира, както е планирано на 31 януари 2021 г. Към момента продължава търсенето на негов заместник.

„Промените значително ще разширят експертния опит на Изпълнителния съвет. Това създава предпоставките за успешно овладяване на бъдещите предизвикателства на пазара“, каза д-р Шайфеле.