В Добрич решават как да имат денонощна аптека

В Добрич липсва денонощна аптека и това създава дискомфорт и проблеми на гражданите. Това заяви на Общинския фонд “Здраве” Атанас Атанасов по време на извънредно заседание фонда вчера, на което беше обсъдено предложение за промяна в правилника си с цел финансово подпомагане на аптеките, за да могат да поддържат нощно дежурство, съобщи dobrichonline.com.

На провелото се заседание не е присъства представител на Регионалната фармацевтична колегия. Като причина беше посочена липсата на време, тъй като е необходимо да обслужват клиенти в аптеките, поради недостиг на фармацевтични кадри. Новото предложение е срещата да се състои другата седмица след работно време.

“Мерките за подпомагане, включени в правилника за работа, най-вероятно ще бъдат допълнени”, уточни Атанас Атанасов. Целта е да бъдат полезни за фармацевтите и собствениците на аптеките. Той посочи още, че има най-различни мерки за подпомагане, а въпросът е да бъдат намерени правилните.

Председателят на общинския съвет Иво Пенчев изрази надежда, че на инициираните срещи за следващата седмица с Регионалната фармацевтична колегия и със собственици на аптеки в Добрич ще бъдат намерени правилните механизми, чрез които в нормата на закона да бъде предоставено финансиране. Председателят на Общинския съвет каза още, че е оптимист относно намирането на правилното решение.

Източник и снимка: 09.05.2019, zdrave.net
Линк към новината тук
ФЬОНИКС Фарма не се ангажира с цитираните мнения и коментари!