Ascensia Diabetes Care

Фирмата е създадена през 2016 г. чрез придобиването от Panasonic Healthcare Holdings на Bayer Diabetes Cаre.

Ascensia Diabetes Care е глобална компания, посветена на подобряването на здравето и живота на хората с диабет. Включвайки световноизвестната гама от системи за контрол на глюкозата в кръвта CONTOUR, ние се ангажираме да добавим към нашето портфолио по-иновативни и променящи живота продукти.

НАШАТА ЦЕЛ
Нашата цел е да осигурим продукти и решения за хората с диабет, които дават максимално положителна, ежедневна полза. Искаме да сме сигурни, че диабетът не пречи на бъдещето на хората, което им позволява да живеят като максимално ползотворни хора.
Ние от Ascensia Diabetes Care искаме да посрещнем нуждите на пациентите чрез нашите иновации и специализиран опит в областта на диабета. Създаваме висококачествени решения и прецизни инструменти, които помагат на пациентите да управляват състоянието си и да поемат отговорност за живота си. Иновациите са в нашата ДНК и ние сме гъвкави, предприемачески и динамично настроено по начина, по който работим.

Гордеем се с нашето наследство като водещ доставчик на решения за диабетно лечение. Ние сме развълнувани от това, което искаме да постигнем в близко бъдеще и продължаваме да надграждаме на основата на дългогодишния ни опит в диабета.

От месец април 2015 г., ФЬОНИКС Фарма е ексклузивен представител за България на глюкомери и тест ленти на Контур плюс (Contour™plus).