Оливър Виндхолц напуска Борда на директорите на групата ФЬОНИКС

Манхайм, 11 септември 2019 – Надзорният съвет на групата ФЬОНИКС и Оливър Виндхолц, председател на Борда на директорите, взаимно се договориха да не удължават неговия договор, изтичащ на 31 януари 2020 г.

Г-н Виндхолц е член на Борда на директорите на групата ФЬОНИКС от 1 февруари 2011 г. На 1 февруари 2014 г. той поема поста председател на Борда на директорите и отговаря за продажбите и маркетинга в цяла Европа.

„Като изпълнителен директор, г-н Оливър Виндхолц изигра решаваща роля за оформянето на компанията през последните пет години и успешно насочи развитието на бизнеса“, заяви д-р Шайфеле, председател на Надзорния съвет на групата ФЬОНИКС. За повече от 25 години на ръководни позиции в HeidelbergCement, Ratiopharm и групата ФЬОНИКС, г-н Виндхолц демонстрира много високо ниво на лична ангажираност и лоялност към компаниите и групата Merckle. „Акционерите, Надзорният съвет и колегите в Борда на директорите изказваме благодарност на Оливър Виндхолц за много надеждното и успешно сътрудничество и му пожелаваме всичко най-добро в неговото лично и професионално бъдеще“, заяви д-р Шайфеле.

Под ръководството на г-н Виндхолц групата ФЬОНИКС се трансформира от традиционен търговец на едро в интегриран доставчик на здравни грижи, работещ в 27 държави. Групата ФЬОНИКС последователно продължава своя динамичен път на растеж чрез органичен растеж и придобивания. Като част от процеса на дигитализация, г-н Виндхолц се фокусира върху крайните клиенти. Увеличи се значително броят на аптеките и към момента ФЬОНИКС вече е лидер на пазара в търговията на дребно в Европа. ФЬОНИКС продължава да се доближава до крайния потребител като пуска на пазара собствените си здравни продукти под марката LIVSANE и разширява дейностите си в електронната търговия.

Г-н Виндхолц има водеща роля и в създаването на програмата PHOENIX Pharmacy Partnership. Тя обединява програмите на ФЬОНИКС за сътрудничество в областта на аптеките. С повече от 13 500 аптеки-партньори в 16 държави, мрежата е най-голямата по рода си.