Николай Колев е новият управляващ директор на компаниите на Група ФЬОНИКС в Румъния

Николай Колев заема позицията управляващ директор на компаниите Фармексим и Хелп Нет, част от немската Група ФЬОНИКС в Румъния. Новата длъжност той ще изпълнява в допълнение на сегашната си роля като управляващ директор и председател на Управителния съвет на ФЬОНИКС Фарма България.

Николай Колев има над 25 години опит във фармацевтичния и финансовия сектор. Той е заемал управленски, маркетинг и търговски роли за няколко пазара. Неговият кариерен път във фармацията започва в компанията Актавис (днес ТЕВА) на позицията Мениджър Бизнес развитие за международни пазари. По-късно поема управлението на Профи Кредит и ролята на председател на Управителния съвет за България, Централна Европа, Русия и част от Азия.

Към компанията ФЬОНИКС Фарма България, Николай Колев се присъединява през 2017г като управляващ директор и председател на Управителния съвет. Днес той заема и позицията председател на Управителния съвет на Българската асоциация на търговците на едро с лекарства (БАТЕЛ).

„Щастлив съм да се присъединя към румънския екип, част от голямото семейство на Група ФЬОНИКС! Поемам управлението на две организации със стабилни основи, положителен темп на развитие и ясна стратегия за бъдещето. През следващите месеци ще се фокусираме върху изграждането на все по-голямо взаимодействие между България и Румъния, създавайки здравни услуги с добавена стойност за нашите клиенти и партньори. Продължаваме да изпълняваме и нашата най-важна мисия – да доставяме здраве всеки ден“, подчертава Николай Колев.