Групата PHOENIX отваря своята 2500-на аптека

  • BENU представя нова концепция за аптеките в Европа
  • Пилотната аптека в Прага обединява съвременното пазаруване с доказания фармацевтичен професионализъм
  • Подготовка на следващи откривания на BENU в Чехия

Манхайм/Прага, 30 януари 2019 г. – BENU, най-големият аптечен бранд на водещия европейски доставчик на здравни услуги – групата PHOENIX, отбеляза отварянето на 2500-ната аптека на компанията. Заедно с Rowlands Pharmacy в Обединеното кралство, Apotek 1 в Норвегия, Help Net в Румъния и корпоративния бранд BENU, аптечната верига на групата PHOENIX, предоставят на своите пациенти съвети за фармацевтичните продукти и общото здраве в цяла Европа. 2500-ната аптека се намира в Прага. Това е 40-та аптека BENU в чешката столица и 222-та от всички аптеки BENU в страната.

С вчерашното откриване, пилотната аптека BENU, простираща се на 240 кв. м. в известния търговски център Chodov в Прага, даде началото на изцяло нова търговска концепция, фокусираща се върху откритостта към клиентите. Новият дизайн създава топла и приятелска среда за пазаруване, съчетавайки модерен интериор с естествени материали, като дървени стенни модули и ламели. Също така осигурява интерактивни функции, консултантски услуги в дермокозметиката, както и уединена стая за консултации. „Нашата нова концепция обединява съвременни технологии с доказани фармацевтични услуги,” каза Стефан Херфелд, член на Борда на директорите за търговия на дребно на групата PHOENIX. „Само в Чехия предвиждаме да отворим 20 нови аптеки BENU до края на годината, използвайки новата търговска концепция,” добави той на церемонията по откриването.

Поглед към лабораторията
Една от новостите на концепцията са интерактивни екрани, показващи на клиентите ключова информация за избраните продукти. Пражката аптека в Chodov набляга на важността на професията фармацевт, давайки на пациентите възможност да виждат директно в лабораторията на аптеката, която обикновено е скрита отзад. Аптеката има голям страничен прозорец, през който клиентите могат да наблюдават приготвянето на мехлеми, капки за очи и други лекарства, приготвени от фармацевтите в лабораторията.

Превантивни програми и лични консултации
Аптеката предлага над стандартните услуги на клиентите, като лични консултации в отделна стая със сертифицирани фармацевти, които консултират за диабет, измерват кръвна захар, както и провеждат скрининг за диабет – информират за необходимите лекарства и обръщат внимание за потенциално опасните лекарствени взаимодействия. Благодарение на превантивните програми и личните консултации, BENU възнамерява да бъде партньор в грижата за здравето на своите пациенти през целия им живот.