ФЬОНИКС Фарма започна дистрибуция на продуктите на Бристол Майерс Скуиб за България

ФЬОНИКС Фарма България разшири портфолиото си от партньори след сключването на договор с Amicus SA – представител за България на продукти на американската глобална биофармацевтична компания Бристол Майерс Скуиб.

Споразумението между двете компании влезе в сила от началото на месец март тази година и е с първоначална продължителност от 3 години.

В обхвата на съвместното партньорство влиза дистрибуцията в цяла България на продукти, произведени от Бристол Майерс Скуиб. Като официален дистрибутор на продукти на американския фармацевтичен гигант ФЬОНИКС ще разпространява онкологични, хематологични и противовирусни лекарства, в това число медицински препарати като Baraclude, Hydrea, Reyataz, Sprycel, Yervoy и Opdivo. Плановете са доставките на медикаментите да покрият цялата дистрибуторска мрежа на ФЬОНИКС, която включва над 2500 аптеки и всички онкологични и онкохематологични болнични заведения в страната.

Представители и на двете страни вярват в ползотворното партньорство и заедно споделят идеалите си за доставяне на качествени лекарствени продукти и осигуряване на устойчивост на здравето сред населението на България.