ФЬОНИКС Фарма откри IT Hub в София

ФЬОНИКС Фарма откри IT Hub в София

Единственият в Европа IT Hub на Група ФЬОНИКС беше официално открит преди броени дни в централния офис на ФЬОНИКС Фарма в София.

Това е изключително голямо признание за нашата компания, която беше избрана сред всички 25 страни, които са част от Група ФЬОНИКС. Ние спечелихме тази огромна възможност, благодарение на няколко месечния труд на много колеги и на управителния съвет на ФЬОНИКС Фарма, както и отговаряйки на някои основни критерии. Най-важните сред тях са наличие на висококвалифицирани кадри, възможност за конкурентно заплащане, макроикономическа среда и развитие на компанията ни.

На откриването присъстваха д-р Роланд Шутц, главен информационен директор на Група ФЬОНИКС, направление „IT & Digital” и Даниел Келберг – директор ИТ услуги. Домакини на събитието бяха Николай Колев – управляващ директор и председател на УС на ФЬОНИКС Фарма и Димитър Петров, управляващ директор на ФЬОНИКС Фарма ИТ Сървисиз ЕООД, България.

Д-р Шутц приветства всички с „Добре дошли“ и с изключителна гордост отбеляза, че с откриването на този център, ние ще добавим стойност към бизнеса на компанията и ще играем ключова роля в развитието на ИТ индустрията в България, давайки възможност за развитие на млади таланти и привличайки талантливи ИТ специалисти от цял свят.

„Поздравявам всички нови колеги, които станаха част от бързоразвиващия се интернационален проект и повярваха в него! Използвайте синергията за растеж и развитие. Благодаря на всички, които бяха обвързани в процеса по създаване на IT Services”, заяви Д-р Роланд Шутц.

По този начин ще отговорим и на силно нарастващата нужда от висококвалифицирани ИТ ресурси, а компетенциите на настоящите и бъдещи служители ще са както в сферата на разработката на софтуер и модерни дигитални решения, така и в поддръжката на сървъри и инфраструктура.

Димитър Петров, в ролята си на директор на IT Hub България, също изрази своето голямо вълнение и сподели: „Не спирайте да търсите решения и допирни точки между екипите. Радвам се, че д-р Шутц инвестира от своето време, за да бъде сред нас. Благодаря на всички наши нови колеги, че се присъединиха към eкипа и мисията ни „Ние доставяме здраве“.

Сред гостите на събитието бяха служители от ФЬОНИКС Фарма, част от екипа на IT Hub, както и специални гости от Беларус и Германия, дошли да отбележат официалния старт на новото ИТ и дигитално предизвикателство.

Повече за IT Hub:

  • Екип от 35 човека до края на 2022 и 90-100 до края на 2023 година;
  • Висококвалифицирани специалисти, които предоставят know-how и подпомагат различни ИТ проекти на групово ниво;
  • Open space офис с необходимото за всеки служител лично пространство;
  • Заседателна зала;
  • Модерна, шумоизолирана кабина за бързи срещи;
  • Кът за почивка.