ФЬОНИКС Фарма ИТ Сървисиз получи сертификат за инвеститор клас „А“ от Министерството на иновациите и растежа

Отличието бе връчено на Димитър Петров, Управляващ директор на „ФЬОНИКС Фарма ИТ Сървисиз,“ от зам.-министъра на иновациите и растежа Веселина Минчева. На събитието присъстваха още Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова и представители на ръководството на компанията.

Инвестиционният проект, който донесе отличието на дружеството, е на стойност 500 000 лв. и е за разкриването на 80 нови работни места.

IT Hub-ът на ФЬОНИКС Фарма е първото и единствено IT звено на група ФЬОНИКС в Европа, което обслужва ИТ нуждите на екипите и на организацията в международен план и е централно място за иновации и нови технологии.

По време на посещението си, зам.-министър Минчева се разходи из офиса на компанията и успя отблизо да се запознае с проектите, по които работят ИТ експертите.

„Нашата цел е да насърчаваме по най-адекватен начин инвеститорите. Работим в посока държавата да осигури навременни насърчителни мерки към тях и да се оптимизират административните процеси. Страната ни има огромен потенциал за развитие на високите технологии. У нас са едни от най-големите таланти в IT сектора.“, заяви зам.-министър Минчева по време на връчването.

„За нас е чест да получим сертификата за инвеститор клас „А“ като признание за участието на нашия IT Hub в българската ИТ екосистема. Ще продължим да работим усилено и да развиваме нашите таланти, защото хората са нашата най-голяма инвестиция“, сподели по време на събитието Димитър Петров, Управляващ директор на ФЬОНИКС Фарма ИТ Сървисиз.