Дни на отворените врати за студенти по фармация

В началото на месец ноември (07-08.11.2017) във ФЬОНИКС Фарма се състояха дни на отворените врати за студенти по фармация. Наши гости бяха петокурсниците от факултет „Химия и Фармация“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, които в два последователни дни имаха възможността да се срещнат с представители на фирмата и да се запознаят с работата ни като дистрибутор на едро.

Повече от 50 студенти, придружени от техния преподавател доц. д-р Емил Христов, направиха обиколка на склада на ФЬОНИКС Фарма и се запознаха с пътя на всяка една поръчка – от заявяването ѝ до нейното отпътуване към аптеката. Беше им представено автоматичното набиране на стока – едно голямо предимство на ФЬОНИКС Фарма, както и различните процеси през които минава всяка една поръчка, различните видове поръчки, тяхното приоритизиране и други интересни детайли от техническите процеси, свързани с обработката и изпълнението на заявките.

След обиколката студентите присъстваха на кратка презентация, представяща дейността на PHOENIX Group и в частност ФЬОНИКС Фарма, като бяха запознати с всички сфери на дейност на фирмата, както и с най-интересните и актуални програми и проекти, които развиваме съвместно с нашите партньори и клиенти. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с представители на някои от отделите във фирмата, както и да зададат своите въпроси.

Най-многобройните въпроси от страна на бъдещите магистър фармацевти бяха отправени към колегите ни Явор Тодоров, регионален мениджър логистика и нашият отговорен фармацевт Елияна Владова, които подкрепиха своите отговори с примери от ежедневната си работа.

Имаше голям интерес и към маркетинговите активности на фирмата, за които повечето студенти бяха чували, както и към нашият специалист по регулаторната дейност.

Всеки представител разказа за дейността на своя отдел, като се акцентира върху най-интересните проекти и програми. Колегите от отдел Човешки ресурси предоставиха на всички студенти кратка презентация на фирмата и представиха възможностите за получаване на информация за свободните ни работни позиции, както и възможността да станат част от екипа на ФЬОНИКС Фарма.

ФЬОНИКС Фарма е компания, която се стреми към това непрекъснато да се усъвършенства, както в партньорските си отношения, така и в социалните си сътрудничества. Вярваме, че тази среща е била полезна и интересна на бъдещите магистър фармацевти и ще се радваме на възможността да бъдем добри партньори в бъдеще.

Екипът на ФЬОНИКС Фарма