Дни на отворените врати за студенти по фармация 2018

За поредна година в края на месец октомври (23-24.10.2018) във ФЬОНИКС Фарма се състояха дни на отворените врати за студенти по фармация. И този път наши гости бяха петокурсниците от факултет „Химия и Фармация“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, които в два последователни дни имаха възможността да се срещнат с представители на фирмата и да се запознаят с работата ни като дистрибутор на едро.

Повече от 50 студенти, придружени от техния преподавател доц. д-р Емил Христов, присъстваха на презентация, представяща дейността на PHOENIX Group и в частност ФЬОНИКС Фарма България. Колегата ни Даниел Владов от отдел Човешки ресурси изнесе кратка презентация за „добре дошли“, която представи накратко всички сфери на дейност на фирмата, както и интересни цифри от корпоративния свят на ФЬОНИКС Фарма. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с представители и на някои други отдели от фирмата, като маг.-фарм. Елияна Владова, нашият отговорен фармацевт, Марин Богданов, регионален мениджър логистика и Юлиан Иванов, ръководител отдел Качество.

След презентациите всички присъстващи направиха обиколка на склада на ФЬОНИКС Фарма и се запознаха с пътя на всяка една поръчка – от заявяването ѝ до нейното отпътуване към аптеката. Беше им представено автоматичното набиране на стока – едно голямо предимство на ФЬОНИКС Фарма, както и различните процеси, през които минава всяка една поръчка, различните видове поръчки, тяхното приоритизиране и други интересни детайли от техническите процеси, свързани с обработката и изпълнението на заявките. Като част от обиколката на склада бяха включени и посещение на високопалетния склад на фирмата, както и хладилното помещение, където се складират всички продукти със специален режим на съхранение.

За финал на този интересен ден всички отново се събраха в залата, за да могат колегите от ФЬОНИКС Фарма да отговорят на въпросите на студентите. Бяха засегнати различни теми, като една от най-актуалните от тях беше тази за предстоящата верификация на лекарствените продукти по лекарско предписание – тема, която вълнува всички собственици, управители и фармацевти в България.

Като знак на благодарност за посещението всички присъстващи получиха скромен подарък от нас.

ФЬОНИКС Фарма е компания, която се стреми към това непрекъснато да се усъвършенства, както в партньорските си отношения, така и в социалните си сътрудничества. Вярваме, че тази среща е била полезна и интересна на бъдещите магистър фармацевти и ще се радваме на възможността да бъдем добри партньори в бъдеще.

Екипът на ФЬОНИКС Фарма