Дни на отворените врати във ФЬОНИКС Фарма за студенти по фармация

След двугодишно затишие, ФЬОНИКС Фарма отново отвори врати за посещения на студенти по фармация. Това е наша дългогодишна традиция и през годините сме имали много приятни и ползотворни срещи.

Целта на тези отворени врати е да покажем как се случват процесите „от кухнята“ на ФЬОНИКС Фарма. Искаме да запознаем нашите бъдещи партньори, а защо не и служители, в лицето на студентите, какви са етапите, през които минава всяка една поръчка, какъв ресурс изисква това и не на последно място да срещнат хората, които се грижат всички тези процеси да протичат безпроблемно.

Това е и чудесна възможност да представим на нашите гости модерните ни складови и офис помещения и да им разкрием повече за това, какво е да си част от ФЬОНИКС Фарма.

През месец май имахме удоволствието да осъществим две такива посещения – в новия ни дистрибуционен и офис център във Варна и в логистичната ни база във Велико Търново.

На 11.05.2022 посрещнахме 18 студенти по фармация от втори курс специалност „Помощник фармацевт“ от Медицински университет – Медицински колеж Плевен. Те, заедно със своя преподавател Галя Николаева-Краева, имаха възможността да разгледат логистичната ни база, да научат повече за ФЬОНИКС Фарма като компания и да се запознаят отблизо с процесите по приемане и обработка на поръчките в склада.

След обиколката на работните помещения студентите те зададоха своите въпроси на колегите ни Георги Георгиев, регионален мениджър Логистика, Цветелина Стефанова, която отговаря за позиционирането на стоките в склада и Диана Попова, магистър-фармацевт на склад Велико Търново.

Много сме щастливи, че успяхме да предизвикаме голям интерес и се получи една много ползотворна дискусия, която надхвърли предварителни ни очаквания.

Само два дни по-късно, на 13.05.2022, колегите от най-новия ни логистичен и офис център във Варна отвориха врати за студентите и преподавателите от Фармацевтичен факултет на Медицински университет-Варна. Групата беше водена от ръководител катедра „Организация и икономика на фармацията“ доц. маг.-фарм. Анна Тодорова, доц. Галина Петрова и ас. маг-фарм. Магдалена Пешева.

Преди да ги разходят в складовите помещения и да им разкажат повече за процесите и обработката на поръчките, на гостите беше направена кратка презентация за немската Група ФЬОНИКС, част от която е ФЬОНИКС Фарма, за нас, като компания работодател и интегрирам доставчик на здравни услуги.

И тук, както и във Велико Търново, посещението бе съпроводено с много и различни въпроси от страна на студентите, на които отговори дадоха нашите колеги маг-фарм. Димитър Железов, мениджър логистични операции и маг-фарм. Цветанка Василева, отговорен-фармацевт и старши специалист продажби във Варна.

Благодарим на преподавателите, които искат да дадат възможността на своите студенти да се запознаят с всички страни на фарма бизнеса, част от който много скоро ще са и самите те.

Благодарим и на студентите и на техния интерес към нас като компания, за всички въпроси и за споделеното време.

Ще ги очакваме отново!